Wednesday, 8 June 2011

cerita ex aku

Salam sumer..

Korang sumer tentu penah ade someone(s) yang special dalam hidup korang kn?
Umm, bagi aku, orang yang paling special dalam hidup aku, adalah my ex2 and my gf(maybe)..

Everytime aku ada gf baru, (tapi aku ney bukan lah jenis yang suke tukar2 gf), aku akan beri dia lagu for our relationship. Muzik and lagu bagi aku ialah satu cara untuk kita terasa hidup, and to feel in love acely. Dan setiap ex2 gf aku, everytime aku dengar lagu dorang, aku mesti tersenyum sesorang..

Even macam mana pun perangai dia, even sakit hati kat dia tak pernah hilang, at least dia pernah singgah dalam hati aku, sebagai sesorang yang special..


# My 1st gf

First gf aku jumpa kat sekolah rendah aku. Tyme tu aku baru darjah lima. Aku tyme kat sekolah, suke sangat kacau budak perempuan. Masa aku kat sekolah, aku salah seorang dari bebudak yang suke mengacau budak laen, especially perempuan, coz dorang amat2 lah cumel tyme kene kacau.. Dan aku jadikan cam hobi aku tetiap hari.. Pergi sekolah, kacau bebudak and then balik, makan nasi then tido.. (Keje sekolah takyah siapkan, coz tiru kawan je esok., Hehe, bukan aku oke.!!)

Dan melalui pengalaman (bad habit, haha) inilah,aku kenal sorang perempuan .Perempuan nilah first aku anggap cam gf aku,. (Aku tyme kecik2 dah taw soal feelin and love euww ney).. muker dia memang gempak cumey, and putih..



Tapi aku taw, cinta tu juz cinta monyet je, so aku cam takut nak luah perasaan kat dia.. aku selalu gak lah usyar2 dia, takder keje, kacau dia dalam clas.. Aku ingat aku juz syok snirik,,. But one day, dia antar surat kat aku.. Tapi aku tak balas surat tu, and aku mula jauhkan diri dari dia sebab aku segan giler nak jumpe dye lepas kejadian tu.. Biase lah, hormon baru nak kuar, mesti ade perasaan malu.. and sebagai lelaki yang baek, aku taknak lah hancurkan mase depan dengan hal couple2 nie..


So semenjak aku tak layan dia, dia pun wat cam takder prasaaan je kat aku, and last2 aku dapat taw dia tukar sekolah.. Melepaslah angan2 aku nak jadikan dia gf pertama aku.. (yang ney takde lagu untuk dia coz aku tak layan lagu2 jiwang tyme kecik)..

Bersambung....

No comments:

Post a Comment